Usko

Keitä olemme

Jyväskylän Vapaaseurakunta on osa Suomen Vapaakirkkoa ja yksi sen sadasta seurakunnasta. Vapaakirkko on Suomessa yli 120 vuotta sitten syntynyt herätysliike, josta tuli vuonna 1923 oma kirkkokunta.

Vapaaseurakunnat ovat hallinnollisesti ja taloudellisesti itsenäisiä ja irrallaan valtiosta. Vapaakirkon opetus perustuu Raamattuun. Keskeisiä toiminnan muotoja ovat lähetystyö, lapsi- ja nuorisotyö, diakonia ViaDia-yhdistysten kautta sekä evankeliointi. Vapaakirkossa korostetaan henkilökohtaista uskoa Jeesukseen Kristukseen ja halua elää hänen seuraajanaan. Suomen Vapaakirkkoon kuuluu noin 16 000 jäsentä.

Jyväskylän Vapaaseurakunta on toiminut lähes 130 vuotta

Jyväskylän Vapaaseurakunta perustettiin 1892 kaupungissa syntyneen hengellisen heräämisen seurauksena. Seurakunta on toiminut Jyväskylässä ja vaikuttanut Keski-Suomessa lähes 130 vuoden ajan. Kaupunki on kasvanut tänä aikana, samoin seurakunta, johon kuuluu nyt noin 800 aikuista ja lasta.

Seurakuntana haluamme elää rakastaen Jumalaa ja ihmisiä. Keskinäinen yhteys, hengellinen kasvu Jeesuksen seuraajana ja ilosanoman kertominen muille lähellä ja lähetyskentillä on meille tärkeää. Seurakuntana haluamme myös palvella kaupunkimme vähäosasia ViaDia-yhdistyksen kautta.

Seurakunta ei saa valtion tukea eikä meillä kerätä kirkollisveroa. Seurakunnan toiminta katetaan täysin seurakuntalaisten vapaaehtoisin lahjoituksin.

Tervetuloa tutustumaan seurakuntaan

Seurakuntamme toiminnan keskiössä ovat jumalanpalvelukset sunnuntaisin klo 16. Samoin kokoontumiset kymmenissä pienryhmissä luovat yhteisöllisyyttä ja hengellistä kasvua.

Parhaiten pääset näkemään seurakunnan elämää tulemalla mukaan jumalanpalveluksiin, jotka ovat kaikille avoimia. Niissä on myös tulkkaus englanniksi. Voit seurata niitä myös netin kautta live-lähetyksenä.

Sunnuntain jumalanpalvelusten aikaan myös lapsille on omaa ohjelmaa Pyhiksessä ja Iloparkissa.

Seurakuntaan voi liittyä jokainen, joka uskoo Jumalan Poikaan Jeesukseen Kristukseen ja haluaa seurata häntä. Kasteen toimitamme uskoa tunnustaville. Ehtoolliseen voi osallistua jumalanpalveluksessa jokainen Jeesukseen uskova, vaikkei olisikaan seurakunnan jäsen.

Saat lisätietoa seurakunnastamme tulemalla mukaan seuraavaan Seurakunta tutuksi -iltaan, jossa kerrotaan seurakunnasta kahvikupin äärellä. Iltoja järjestetään noin joka toinen kuukausi.