Aikuiset

Pienryhmät

Pienryhmät ovat seurakunnan elämää sykkivä sydän. Ryhmässä saat kasvaa hengellisesti ja pääset yhteyteen toisten kanssa.

Vapiksella on 40 ryhmää: naisten ja miesten ryhmiä, ryhmiä yhteisesti naisille ja miehille sekä ryhmiä pariskunnille. Tänä syksynä lähes kaikki pienryhmät tutkivat Jeesuksen elämää, sanoja ja tekoja Markuksen kertomana. Markuksen evankeliumista opetetaan lisäksi sunnuntain jumalanpalveluksissa. Pyrimme myös aloittamaan muutaman Tavoitteena elämä -pienryhmän niille, jotka eivät viime vuonna päässeet mukaan lukemaan Rick Warrenin kirjaa.

Tule mukaan pienryhmään tutustumaan paremmin Jeesukseen, kokemaan yhteyttä toisten seurakuntalaisten kanssa ja kasvamaan kristittynä.

Lisätietoa: Mikko Vario, mikko.vario(at)gmail.com

Ilmoittaudu pienryhmään.

Alfa

Alfassa käsitellään kristinuskon perusasioita leppoisassa ilmapiirissä. Tavallisesti Alfaan kuuluu noin kymmenen ryhmätapaamista, ja jokaisessa tapaamisessa on lyhyt alustus, keskustelua ja ruokailu. Alfa sopii kristinuskosta kiinnostuneille, etsijöille ja vasta uskoon tulleille.

Lisätietoa:
Seurakunnanjohtaja Kari Hämäläinen, puh. 040 410 7947, kari.hamalainen(at)svk.fi

Perhekerho

Perhekerho on lapsiperheiden kohtaamispaikka, jonne ovat tervetulleita niin äidit, isät kuin isovanhemmatkin lasten kanssa. Perhekerho kokoontuu torstaisin klo 9.30–12 seurakunnan toimistolla, Rajakatu 20 B 18 (käynti Puutarhakadun puolelta). Kerho alkaa yhteisellä ohjelmalla klo:10, jossa keskustellaan , lauletaan ja huomioidaan niin lapset kuin aikuiset. Sen jälkeen syödään yhteisestä nyyttäripöydästä.

Lisätietoa:
Lapsi- ja perhetyöntekijä Taina Ollikainen, puh. 040 416 5688, taina.ollikainen(at)svk.fi

Muu perhetyö

Pari kertaa vuodessa järjestetään perhetapahtuma, jonka tavoitteena on tukea perheitä niiden kasvatustehtävässä.  Tällä hetkellä perhetapahtuma on tauolla. Uuden toimitilan myötä taas aloitetaan toiminta.

Avioliittotyö

Perhe on Jumalan hieno suunnitelma, ja perheen perustana on aviopuolisoiden välinen suhde. Seurakuntamme haluaa tukea avioliittoja mm. järjestämällä kerran tai pari vuodessa avioparipäivän, jossa puolisot voivat keskittyä vahvistamaan keskinäistä suhdettaan. Avioparipäivään on usein järjestetty myös lastenhoito.

Mervi Turunen, mekaturu(at)gmail.com

Päiväpiiri

Päiväpiiri kokoontuu parittomien viikkojen torstaina. Tällä hetkellä odotamme uusien toimitilojen valmistumista käyttöömme.

Päiväpiiri on kohtaamisen paikka, jonne kaikki ovat tervetulleita. Ohjelmassa on puheenvuoroja, musiikkia, yhteislaulua, Sanan saarnaa, rukousta ja keskustelua kahvikupposen äärellä.

Airi Kallberg, airikallberg(at)gmail.com

Illat naisille

Naisteniltoja järjestetään kirkolla kolme neljä kertaa vuodessa perjantai-iltaisin. Teemat ovat naisia kiinnostavia, ja ohjelmassa on puheenvuoroja, musiikkia, yhdessäoloa ja tarjoilua.

Tiina Maria Turunen, tiinamaria.turunen(at)kristillinenkoulu.fi

Naisten brunssit

Naisten brunssit ovat yhteiskristillisiä ohjelmallisia aamuhetkiä. Brunsseja järjestetään noin 5–6 kertaa vuodessa, ja niille ilmoittaudutaan etukäteen.

Brunsseja järjestävät yhdessä Jyväskylän ev. lut. srk, Helluntaiseurakunta, Vapaaseurakunta, Missio Church Jyväskylä, Satamaseurakunta ja Vaajakosken baptistiseurakunta.

Lisätietoa:
Fb-sivuilta Naisten brunssi – Fill my cup sekä Merja Larkkonen, merjalarkkonen(at)gmail.com

Musiikkitoiminta

Seurakunnassamme toimii Sola Fide -kuoro sekä puhallinorkesteri nimeltään Sunnuntaiorkesteri. Niiden lisäksi tilaisuuksissa kuullaan ylistysryhmiä sekä muita musiikkikokoonpanoja. Tule mukaan palvelemaan musiikkilahjoillasi!

Lisätietoja:
Sola Fide: Johanna Gummerus, jgummerus(at)gmail.com
Sunnuntaiorkesteri: Ilpo Kuusinen, ilpo.kuusinen(at)gmail.com
Muu musiikki: Seurakuntakoordinaattori Merja Toukola,
puh. 040 419 3182, merja.toukola(at)svk.fi

Sielunhoito

Joskus elämässämme nousee esiin tarve löytää apua sielumme ja ihmissuhteittemme haavoihin. Sielunhoito on luottamuksellista keskustelu- ja rukoustukea, jonka tavoitteena on ihmisen kasvu suhteessa itseensä, muihin ihmisiin ja Jumalaan.

Seurakuntamme sielunhoito on sekä henkilökohtaista että ryhmämuotoista, ja se on tarkoitettu ensisijaisesti seurakuntamme jäsenille. Ryhmämuotoiseen sielunhoitoon on mahdollisuus esimerkiksi Elämänkaari-ryhmässä, joka järjestetään noin kerran vuodessa.

sielunhoito(at)jklvapis.fi

Haluatko mukaan tekemään?