Uutiset / Vapaakirkon rukous- ja paastopäivät

Vapaakirkon rukous- ja paastopäivät

Teksti: Kenttäposti 10/2010
Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen esitti vuosikokouksessa 5.9.2020 kutsun kääntyä Jumalan puoleen ja rukoilla. Vaikka rukoileminen ja Jumalan varassa oleminen ovat uskovan arkipäivää, kirkkokunnanjohtaja kertoi kokeneensa Jumalan kutsuvan sellaiseen aivan erityisesti aikana, jota parhaillaan elämme.

Hannu Vuorisen ajatuksia voit lukea tarkemmin Viikkolehden nettisivuilta (paina tästä).

Ensimmäinen askel kohti sitä, että ilmaisemme yhteistä kääntymystämme ja uskoamme Jumalaan, on Vapaakirkon yhteinen rukous- ja paastopäivä kerran kuukaudessa. Kutsumme jokaista vapaaseurakuntien työntekijää, vanhimmiston jäsentä ja seurakuntalaista osallistumaan! Jokainen voi miettiä, miten henkilökohtaisesti osallistua päivään (rukoileminen, paastoaminen) ja seurakunnat voivat miettiä, miten yhteisönä olisivat mukana. Lisäksi on mahdollisuus osallistua Teopolikselta suoratoistona lähetettyyn rukoustilaisuuteen verkossa rukous- ja paastopäivänä klo 15.

Rukous- ja paastopäivä on joka kuukauden toiseksi viimeinen tiistai: 20. lokakuuta, 17. marraskuuta, 22. joulukuuta, 19. tammikuuta, 16. helmikuuta, 23. maaliskuuta, 20. huhtikuuta ja 18. toukokuuta. Rukous- ja paastopäivää edeltävällä viikolla kirkkokunnanjohtaja julkaisee videoklipin ja tekstin, jossa on rouheita rukoukseen ja myös rukousaiheita.

Tarkemmat ohjeet osallistumisesta rukoustilaisuuteen verkossa julkaistaan lokakuun aikana ja tiedot kirkkokunnanjohtajan aineistosta rukous- ja paastopäivää edeltävällä viikolla.

Sydämeni muistaa sinun sanasi: ‘Etsikää minun kasvojani’. Herra, minä tahdon etsiä sinua, älä kätke minulta kasvojasi!” (Ps. 27:8-9)