Uutiset / Uusien toimitilojen nimeksi Ahjo

Uusien toimitilojen nimeksi Ahjo

Uusien toimitilojen nimikilpailu on ratkennut, ja näin saimme uudelle toimitilalle ja kokoontumissalille nimet. Ehdotuksia tuli 40:ltä seurakuntalaiselta. Kiitos siitä jokaiselle osallistujalle!

Ehdotuksista tehtiin seuraava valinta:
Toimitilan nimeksi valittiin Ahjo
Pääkokoustilan nimeksi valittiin Ahjosali

Seurakuntamme nimi on edelleen Vapaaseurakunta, tai puhekielessä Vapis. Kolme muuta ehdotusta sai enemmän kuin yhden maininnan: Vapaakirkko (2 krt), Vapaaseurakunta (2 krt) sekä Paja (3 krt). Ahjo sai seitsemän mainintaa.

Tämän lisäksi tuli useampi nimiehdotus, jossa oli Ahjo-etuliite: Ahjokirkko, Armon Ahjo, Ahjon Paja, Sepän Ahjon Majakka, Jumalan rakkauden Ahjo (+ 3 muuta Ahjo-alkuista samalta kirjoittajalta), VapisAhjo (+ 2 muuta Ahjo-alkuista samalta kirjoittajalta).

Vanhimmisto teki nimivalinnan annettujen ehdotusten pohjalta. Ahjo sopii hyvin alueen muiden kiinteistöjen ja tilojen keskelle; olemmehan osa Ahjokeskuksen kiinteistöäkin. Ahjo ja Ahjosali kuulostavat tavallisilta ja helpoilta nimiltä niille, joille seurakuntamme ei ole ennestään tuttu. Seurakuntamme ulkomainonnassa ja muussa mainonassa näkyy edelleen sana Vapaaseurakunta.

Tässä sanallisesti viiden henkilön perustelut, miksi tilan nimi pitäisi olla Ahjo:

Olis ainakin erilainen srk:n nimi. Moni sanookin, että mennään Ahjolle tai oon Ahjolla.

Se on syntynyt luonnostaan ja on jo käytössä ihmisten puheissa. Ahjo viittaa sijaintiin. Sopii samaan ryhmään jo olemassa olevan Kipinän, Roihun ja Hehkun kanssa.

Onkohan niin, että tämä työnimi on jo ehtinyt vakiintua niin vahvaksi, ettei parempaa löydy.

Ahjo, jossa meistä poltetaan karstat pois ja Jumala voi muovata meitä kaltaisikseen.

Tukee alueen yleistä nimiöintiä. ”Et heittänyt minua, käytössä kulunutta, tylsynyttä, kolhiintunutta välinettäsi romukoppaan, vaan AHJOSI kautta uudistit ja uudistat aina uudelleen käyttöä varten päivieni loppuun asti…”