Ajankohtaista

Uutiset

Uutiset / Tiedote: Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset seurakuntamme toiminnassa

Tiedote: Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset seurakuntamme toiminnassa

Koronavirustilanteeseen liittyen Jyväskylän Vapaaseurakunnan johto on päättänyt siirtää määräajaksi sunnuntain jumalanpalvelukset ainoastaan Livestream-palvelun kautta seurattaviksi. Näin toimimme 13.3. alkaen ainakin huhtikuun loppuun saakka. Tämän lisäksi seurakuntamme muu viikkotoiminta keskeytetään määräajaksi 30.4. asti Suomen Vapaakirkon antamaa ohjeistusta noudattaen. Näillä toimilla haluamme osaltamme hidastaa koronavirusepidemian etenemistä maassamme, sekä näin suojella kaikin mahdollisin tavoin heitä, joille virus voi olla erityisen vaarallinen.

Viikkotoimintaan liittyvät perumiset koskevat torstain rukousiltoja sekä torstain perhekerhoja. NNKY on jo aikaisemmin tänään tiedottanut, ettei tiloissa voi nyt järjestää Päiväpiirin tilaisuuksia, eikä toista paikkaa etsitä. Urban Light -jumalanpalveluksiin ja perjantain Steissi-iltoihin ei myöskään kokoonnuta mutta nuorten ja nuorten aikuisten toiminnan toteuttamista verkon tai somen välityksellä pohditaan lähipäivinä.

Nyt alkavan viikonlopun osalta perumme tänä iltana olevan pe 13.3. Steissi-illan, sunnuntain Urban Light Brunssin sekä seurakunnan vuosikokouksen. Seurakunnan vuosikokous siirretään myöhempään ajankohtaan; jumalanpalveluksen striimissä annetaan tietoa kiinteistöhankkeesta. Sunnuntain 15.3. klo 15 jumalanpalvelusta voit kuitenkin seurata ilmaisen Livestream-palvelun kautta. Tilaisuuteen ei ole mahdollista tulla paikan päälle.  

Seurakuntamme pienryhmiä pyydetään toimimaan parhaan harkintansa mukaan omien kokoontumistensa kanssa. Meitä kaikkia koskee tällä hetkellä tutut ohjeistukset: noudatamme hyvää käsihygieniaa, vältämme kaikkea tarpeetonta liikkumista ihmisjoukoissa, yskän tai nuhan kanssa emme tule yhteisiin tapaamiseen vaan suosimme etäyhteyksiä, lisäksi ulkomailta palanneilta edellytetään kahden viikon karanteeniaikaa.

Seuraamme koronavirustilanteen etenemistä sekä tiedotamme seurakuntaa kaikista mahdollisista muutoksista koskien omaa toimintaamme. Mikäli sinulla ei ole vielä tunnuksia seurakuntamme omaan vuorovaikutteiseen Workplace-verkkoympäristöön, voit liittyä sinne ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi toimistolle (toimisto@jklvapis.fi).

Mikäli sinulla on kysyttävää, olethan yhteydessä seurakuntamme työntekijöihin. 

Perutut tapahtumat

Jumalanpalvelusten ja viikkotoiminnan lisäksi koronavirustilanne vaikuttaa myös joihinkin erillistilaisuuksiin. Seuraavia EI järjestetä tai ne siirretään:

  • Seurakunnan vuosikokous su 15.3.
  • Seurakuntapäivä Kiponniemessä su 22.3. -> nettijumalanpalvelus
  • Ilta Naisille Huhtasuon koululla pe 3.4.
  • Miesten savusaunailta Tupaswillassa pe 17.4.
  • Kirpputori ja myyjäiset su 19.4.

Suomen Vapaakirkon tiedote: http://vapis.fi/korona-suomen-vapaakirkon-tiedote-13-3-2020