Ajankohtaista

Uutiset

Uutiset / Pastori Timo Koivisto aloitti työnsä seurakunnassamme

Pastori Timo Koivisto aloitti työnsä seurakunnassamme

Pastori Timo Koivisto aloittaa työnsä Jyväskylän vapaaseurakunnassa innostuneena ja uteliaana.

Pitkä odotus on päättynyt. Pastori Timo Koivisto valittiin Jyväskylän vapaaseurakunnan uudeksi pastoriksi jo viime keväänä, mutta hän aloitti työnsä vasta huhtikuun alussa. Kevään mittaan hän tutustuu seurakuntaan ja aloittaa seurakunnan johtajana ennen kuin Kari Hämäläinen jää eläkkeelle.

Pastori Timo Koivisto on palannut Jyväskylän vapaaseurakuntaan.

-Oli mahtavaa tulla tänään pyörällä töihin, nautin ja iloitsin kun sain polkea Palokasta Ahjolle, Timo kertoo.

Timo Koivisto toimi Uuraisten Helluntaiseurakunnan pastorina kuusi ja puoli vuotta. Hän oli seurakunnan ainoa palkattu työntekijä.

-Joskus pohdin, että olisi mukavaa, kun olisi työtovereita, Timo muistelee.

Nyt niitä työtovereita on. Juhannukseen asti kaksi muuta pastoria, nuorisotyön johtaja ja lapsi- ja varkkityön johtaja sekä hallintosihteeri, seurakuntakoordinaattori sekä seurakuntaa monin tavoin palveleva suntio.

Lämmin kotiinpaluu

Timo Koivisto on siis tavallaan palannut kotiin. Ennen Uuraisilla työskentelyä hän on ollut monissa eri tehtävissä Jyväskylän vapaaseurakunnassa.

-Tuntuu tosi hyvältä olla takaisin. Olen saanut lämpimän vastaanoton, mistä olen hyvin kiitollinen, Timo kertoo.  

Vaikka seurakunta on Timon poissaolon aikana siirtynyt Puutarhakadun kirkolta Ahjon monimuotoisiin tiloihin, on kyseessä kuitenkin sama seurakunta. Moni seurakuntalainen muistaa Timon ja on odottanut, että hän pääsee aloittamaan työssään. Kahvipöytäkeskusteluissa on pohdittu, miten mukavalta tuntuu, että pastoriksi ja seurakunnan johtajaksi valittiin tuttu mies, joka tiedetään rukouksen ihmiseksi. Ei siis ihme, että vastaanotto on ollut lämmin.

Timon ensimmäiset päivät Ahjolla ovat sujuneet tutustuen ja perehtyen uusiin tehtäviin ja työympäristöön. Mutta onneksi hän on malttanut pitää vähän taukojakin.

– Täällä on tuttua, mutta paljon on myös uutta ja ihmeteltävää. Kahvit osasisin jo keittää, löysin kahvipaketin ja suodatinpaperit! Timo naurahtaa.

 Paimen, johtaja ja opettaja seurakunnan johtajana

Timo Koivisto on aloittamassa hyvillä mielin ja innostuneena työtään Jyväskylän vapaaseurakunnassa. Aivan kuten siirtyminen täältä Uuraisille oli Jumalan johdatusta, myös paluu tuntuu johdatukselta.

Seurakunnan johtajan tehtävä sisältää kaikki nämä osa-alueet.

– Koen, että Jumala on laskenut sydämelleni erityisesti seuraavat asiat, joiden kohdalla rukoilen, että Jumala saisi käyttää minua näillä alueilla: paimenuus, johtaminen, opettaminen ja hallinto, Timo kertoo.  

– Voisitko rukoilla kanssani, että näissä asioissa saisin ja kykenisin tehdä työtä Jumalan tahtomalla tavalla, kiitos, Timo pyytää seurakunnalta.