Ajankohtaista

Uutiset

Uutiset / Naisten Ubuntu-tapahtuma 1.11. auttaa kongolaisia naisia ja lapsia

Naisten Ubuntu-tapahtuma 1.11. auttaa kongolaisia naisia ja lapsia

Perjantaina 1.11.2019 klo 18 on naisille Kipinässä, kauppakeskus Sepässä oma ilta, hyväntekeväisyystapahtuma Ubuntu.

Afrikkalaisessa perinteessä tuttu sana “Ubuntu” voidaan selittää monin tavoin; se merkitsee mm. “inhimillisyyttä toisille” tai “minä olen, koska sinä olet”. Ubuntu-tapahtumalla autetaan Kongon pitkittyneessä kriisissä kärsineitä, yleensä raiskattuja, naisia ja lapsia.

Monipuolinen, värikäs ja toivoa vahvistava ohjelma sisältää mm. musiikkia, tarinoita, tanssiesityksen ja tarjoilua. Mukana on mm. Fidan vaikuttamistyön asiantuntija Katja Köykkä sekä ohjelmaneuvonantaja Virpi Mesiäislehto.

Illan ohjelma on 10 euroa ja kahvitarjoilu 3 euroa, jotka menevät lyhentämättöminä naisten ja lasten auttamiseen Panzi Foundationin ja Fidan kautta. Panzi Foundationin ja Panzin sairaalan on perustanut Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2018 saanut lääkäri Denis Mukwege. Sairaalassa on erikoistuttu hoitamaan seksuaalista väkivaltaa kokeneita naisia ja lapsia, ja säätiö tarjoaa oikeudellista apua ja psykologista neuvontaa väkivallan uhreille ja kouluttaa naisia heidän oikeuksistaan.

Ubuntu-tapahtumassa voi ostaa myös kotimaisia sydänkynttilöitä, joiden tuotto ohjataan Panzi Foundationille. Tapahtuman jälkeen niitä myy myös Ellin kirja & putiikki (Ellin oma tuote).

Tapahtuman järjestää naisten yhteiskristillinen brunssitiimi.

Ei ennakkoilmoittautumista (varaa kahviraha käteisenä).
Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa:
Merja Larkkonen, puh. 044 970 5355, merjalarkkonen@gmail.com
Fb. Naisten brunssi – Fill my cup

Katja Köykän haastattelu 24.10.2019 Keskisuomalainen
Fida: Kongo – painajaismainen paikka lapsille
Panzi Hospital
Panzi Foundation