Ajankohtaista

Uutiset

Uutiset / Lax Co:lta uusi levy - tuotto seurakunnan kiinteistöhankkeeseen

Lax Co:lta uusi levy – tuotto seurakunnan kiinteistöhankkeeseen

Yhtye Lax Co:n odotettu toinen levy “Parempaa päivää” on juuri ilmestynyt.

Lax Co on jyväskyläläinen folk-blues -vaikutteinen trio, johon kuuluu komeaääninen baritoni, laulaja-kitaristi Jani Lakonen, lyömäsoitintaiteilija Harri Vesanen sekä groovaava kontrabasisti, taustalaulaja Tapani Vaahervaara.

Parempaa päivää sisältää 11 matkalaulua, joissa sykkii käsittämätön Jumalan armo, uskon kilvoitus ja taivaallinen juhla. Levyltä löytyy niin pohdiskelevaa tunnelmointia kuin rytmikkäästi huomiseen rummuttavaa ilosanomaa.

Uudella levyllä olevia lauluja on mahdollisuus kuulla Gradialla sunnuntaina 15.12.2019 klo 15 alkavassa jumalanpalveluksessa, jossa Lax Co vastaa tilaisuuden runsaasta musiikillisesta annista.

Levyn tuoton Lax Co lahjoittaa Jyväskylän vapaaseurakunnan kiinteistöhankekeräykseen. Ostamalla levyn olet siis mukana rakentamassa uusia tiloja seurakunnalle.

Levyn hinta on 20 euroa, ja sitä on mahdollisuus tilata Lax Co:n nettisivuilta https://www.laxco.fi/levytilaus/ Levyä voi ostaa myös seurakunnan kirjapisteeltä Gradialta tilaisuuksien yhteydessä sekä Ellin kirjasta & putiikista, Kauppakatu 25.

Parempaa päivää

Parempaa päivää jatkaa monin tavoin siitä, mihin yhtyeen ensimmäinen levy “Kaksitoista tarinaa” jäi. Musiikillisesti sukelletaan vieläkin syvemmälle etenkin amerikkalaisen juurimusiikin virtaan.

Sävellykset ovat pääosin Jani Lakosen käsialaa. Sanoitukset ovat suurelta osin Jarmo Jokisen, mutta mukana on myös Jani Lakosen ja Tapani Vaahervaaran kynistä lähtenyttä lyriikkaa.  Levyn teemoja ovat armo, usko, toivo ja rakkaus – ihmisyyden peruspilarit. Levylle mahtuu lauluja niin Jumalan rakkaudesta ihmistä kohtaan, lähimmäisenrakkaudesta kuin miehen ja naisen välisestä rakkaudesta.

Musiikista löytyy kerroksellista syvyyttä mutta paikoin myös hulvatonta ilottelua. Välillä bändi tunnelmoi hyvinkin hartaissa sävyissä, välillä taas laittaa isomman vaihteen päälle; maisemat vaihtuvat vikkelästi musiikin valtateillä.