Verkkosen aika näyn viemistä eteenpäin

Pastori Erkki Verkkonen aloitti seurakunnan paimenena vuonna 1954. Saara Eriksson kirjoittaa 100-vuotishistoriikissaan:

"Seurakunta sai hänestä hyvän opettajan ja käytännön miehen. Mihin hän ryhtyikin näyn saatuaan, se menestyi. Voidaan todeta, että seurakunnan- ja nuortentyö, vieläpä maakuntatyökin, sai Erkki-papista, kuten häntä tuttavallisesti kutsuttiin, isällisen kannustajan ja ohjaajan kahdeksi vuosikymmeneksi eteenpäin."

Verkkosen aikaan ajoittuu myös uuden kirkon rakentaminen Puutarhakadun varteen. Myöhemmin nuorisotiloilla laajennettuna se toimii edelleenkin seurakunnan kirkkona. Sen rakentaminen oli pienelle seurakunnalle suunnaton taloudellinenkin ponnistus niin, että monet pitivät Jumalan ihmeenä sitä, että rakennuskustannukset pystyttiin maksamaan.

Kirkko vihittiin käyttöön kesäkuussa 1961 ja siltä ajalta on olemassa kiitollisia mainintoja siitä, kuinka suuremoista oli aloittaa lapsi- ja nuorisotyö uusissa tiloissa ja, kuinka kokouksissa kävi runsaasti väkeä ja uusia ihmisiä ilmestyi seurakunnan keskelle ylistämään Herraa.

Samanaikaisesti valmistui seurakunnan yhteyteen viereiseen taloon (Rajakatu 20) 12-paikkainen vanhainkoti, jonka ylläpidosta vastasi erillinen yhdistys. Kolmenkymmenen toimintavuoden jälkeen se muutti syksyllä 1992 uuteen rakennukseen jatkaakseen toimintaansa dementiakotina. Muuton myötä seurakunta sai käyttöönsä vanhainkodin tilat, jotka remontoitiin seurakunnan toimistotiloiksi.

NuortenpäivätVerkkosen aikana nuorten toimintaa varten hankittiin ensin Pirttimaja ja myöhemmin Kiponniemi Jyväskylän maalaiskunnan Vesangasta, josta on sittemmin kehittynyt Vapaakirkon kurssi- ja leiritoimintaa ylläpitävä Kiponniemen toimintakeskus.

Syksyllä 1962 pidettiin Jyväskylässä ensimmäiset Nuorten Päivät. Ne alkoivat maakunnallisina, mutta muutamassa vuodessa kehittyivät valtakunnallisiksi. Pyhäinpäivän viikonloppuna sadat nuoret kokoontuivat näille päiville 30 vuoden ajan.

Verkkosen aikana seurakunta otti uuden askeleen myös lähetystyössä, kun Antti ja Maila Levälahti siunattiin vuonna 1967 lähetystyöhön Kongoon.