Antaminen

Kymmenyksen eli kymmenesosan antaminen Jumalalle ilmaisee kiitollisuutta ja luottamusta. Jotkut pitävät sitä vain juutalaisen lain vaatimuksena, mutta sekä Aabraham että Iisak maksoivat kymmenyksiä jo ennen lain antamista. Uusi Testamentti ei niinkään vaadi kymmenyksiä, mutta kylläkin odottaa sitä kristityiltä ja kannustaa antamaan jopa enemmän.

Kymmenysten antamisessa on riskinsä, mutta kristityille se on myös osoitus Jumalan hämmästyttävästä matematiikasta. Sen mukaan yhdeksällä kymmenyksellä tulee paremmin toimeen kuin kymmenellä kymmenyksellä.

"Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon... Koetelkaa minua tällä tavalla... Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen." (Mal. 3:10)

Opetuksia antamisesta ja taloudenhoidosta:
14.06.15 Steven Kelly: Armo antaa  MP3
18.05.14 Mika Suomalainen: Antaminen (16 min)
20.10.13 Mika Suomalainen:Taloudenhoito

Antamisesta saa myös hymyillä:     (3 min.)
Brutto- vai nettotuloista?