Etusivu > Blogi
Mikä on vaikuttanut elämääni eniten?

Jäin eräänä päivänä miettimään, mikä on vaikuttanut eniten elämääni. Pohdiskelin, onko jokin asia tai joku ihminen, joka on vaikuttanut kaikista eniten. On monia asioita ja monia ihmisiä, jotka ovat olleet merkityksellisiä. Silti yksi asia nousi ylitse muiden.

Jumala on kanssani - siinä se on. Tietoisuus läsnä olevasta; Jumalasta, Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä. Tämä on vaikuttanut voimakkaimmin ja on muuttanut minua. Minulla on ollut epävarmuuden hetkiä siitä, olenko oikealla tiellä ja elänkö Jumalan johdatuksessa. Vaikeiden asioiden kohdatessa en ole aina ensimmäiseksi muistanut Jumalan läsnäoloa. Kuitenkin usein olen kuullut hiljaisen sisäisen äänen; ”Minä olen sinun kanssasi.”

Tällä viikolla eräs hankala asia kohtasi perhettäni. Elimme pari päivää myllerryksessä ja olimme hämmentyneitä. Mietimme miten ihmeessä tämä tilanne voi ratketa. Sitten minulle tuli uskon henki, että kyllä tästä selvitään ja aloin täydellä voimalla puuhata asian parissa. Kysyin myös neuvoa eräältä arvostamaltani kokeneelta ihmiseltä. Lopputuloksena saimme iloita perheenä asia ratkeamisesta paremmin kuin hyvin!

Joskus on tullut profeetallisia sanomia, jotka ovat vahvistaneet. On ollut ihmisiä, jotka ovat sanoneet rohkaisevan sanan tai tehneet kannustavan teon, joka on muistuttanut Jumalasta. Olemme vaimoni kanssa iloinneet eräästä ihmisestä. Hän on ottanut meihin yhteyttä hyvin usein aina juuri silloin, kun meillä on ollut jollain tavoin raskaampaa. Tämä henkilö on rohkaissut meitä aivan erityisesti.

Näistä parista esimerkistä huomaat, että Jumala muistuttaa usein läsnäolostaan toisten ihmisten kautta! Jumala voi kohdata meitä suoraan sisäisesti ja sitä Hän tekee. Silti usein Herra käyttää arkisia välikappaleitaan, uskon veljiä ja siskoja, heidän sanojaan sekä tekojaan.

Aloitin hengellisen työni vuonna 1993 epävarmana, tiesin vain sen, että Jumala on kanssani. Minulla ja Hilkalla olivat ruuhkavuodet pienten lasten kanssa. Silloin tuntui joskus, ettei pysty repeämään joka suuntaan. Kohtasimme sekä minun että vaimoni vanhempien ikääntymiset, kuolemat ja niihin liittyneet prosessit monen vuoden aikana. Seurakunnassa on ollut monia muutosvaiheita. Olen yllättäen ikääntynyt ja muuttunut nuoresta miehestä keski-ikäiseksi. Mihin aika on mennyt? Nyt ratkaisuja ja valintoja tehdessä täytyy miettiä aikaisempaa enemmän minun, Hilkan ja lasteni loppuelämää.

Jumala on ollut kanssani kaikkina edellä mainittuina päivinä, vaikka aina en ole sitä tuntenut. Joskus olen karttanut liikaa Jumalan luo menemistä. Hän olisi joskus kaivannut enemmän kääntymistäni rukouksessa ja palvonnassa Hänen puoleensa. Minulla on ollut turhan usein liian kiire.

Joskus olen ollut liikaa huolissani itsestäni ja liian uppoutuneena omiin pelkoihini sekä ollut turhan levoton.  En olisi ollut niin rauhaton, jos olisin useammin muistanut totuuden, että Jumala on kanssani. Olisin myös vielä rohkeammin lähestynyt muita. Jumala ei halua siunata vain sinua ja minua. Auttakoon rakas Herramme meitä siinä, että Kristuksen rakkaus ja hyvä sanoma kohtaisi meidän kauttamme lähimmäisiämme.

Haluan vielä oppia ja muuttua sekä olen myös ymmärtänyt jotain. Olen oppinut keveyttä, kaikkea ei pidä ottaa niin vakavasti ja tosissaan! On paljon ilon ja huumorin aiheita. Varsinkaan itseään ei kannata ottaa liian tosissaan. Silloin on päässyt kasvamaan, jos pystyy laskemaan kaunista ja kivaa huumoria itsestään.

Tähän asti Jumala on ollut kanssani ja luotan Raamatun lupaukseen: ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” (Matt. 28:20) Raamattu onkin tärkeä muistuttaja Jumalan läsnäolosta. Tuossa tekstissä minua puhuttelee sana ´katso´. Katsele, muista, huomaa, tajua, näe ja tarkkaile, että Jumala on päivittäin kanssasi!

Seurakunnassamme saamme suositella läsnä olevaa Jumalaa, joka on kiinnostunut elämästäsi. Hän tulee sinua lähelle kolmiyhteisenä Jumalana, Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Jumalan kolminaisuuden jokaisella puolella on erilainen ulottuvuus, jolla Herra sinua lähestyy. Mikä rikkaus Jumalan maailmassa onkaan!

Olkoon repussasi tänään mukana tietoisuus Jumalan läsnäolosta.

Siunausta elämääsi ja hyvää kesää!

Blogin kuva
Timo Koivisto |
 07.06.2017
Nimi/nimimerkki:
Sähköposti: (ei näytetä julkisesti)
Viesti:
Vahvista lähetys kirjoittamalla sana VAHVISTETTU alla olevaan kenttään

Raili

|  07.06.2017

Olipa hyvä ja rohkaiseva kirjoitus.
Kiitos Timo.
Siunausta ja kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi!
Raili

Anne

|  08.06.2017

Puhuttelevan vahvaa, realistista kirjoitusta.
Moni asia kirjoituksesta kolahti minuun. Koen vahvistusta.
Jumala kanssamme joka päivä.
Kiitos kirjoituksesta.

Anne

|  09.06.2017

Tutulta kuulostavaa tekstiä. On hyvä joskus päästä kurkistamaan tekstin välityksellä toisen ihmisen elämään ja "kamppailuun". Silläkin on siunaus, kun uskaltaa jakaa omaa elämäänsä muille. Se on kuolemista itselle ja ajatukselle "olen vahva uskon sankari". "Jos ei nisun jyvä putoa maahan ja kuole, niin se jää yksin; mutta jos se kuolee, niin se tuottaa paljon hedelmää".

Jaana

|  22.06.2017

Kiitos rehellisestä ja avoimesta kirjoituksesta. Varmasti antaa monelle rohkaisua. Hyvää kesää!